De buikwandcorrectie & mommy makeover

Standard

zwangere vrouwVeel vrouwen die bevallen zijn van bijvoorbeeld een tweeling, ondervinden problemen met hun buik. De buik is bijvoorbeeld gaan hangen, doordat alles is uitgerekt. In sommige gevallen geeft dit problemen voor her zelfvertrouwen van de vrouw. De vrouw kan zich bijvoorbeeld minder aantrekkelijk voelen en zich hierdoor minder in sociale kringen begeeft.

Alhoewel het voor een buitenstaander soms lastig te begrijpen is, kan het voor de vrouw zelf echt een groot probleem zijn. In klinieken voor plastische chirurgie is er voor deze problemen een ingreep, deze heet de buikwandcorrectie. Een variant hier op is de zogenaamde mommy make over, welke naast de buikwandcorrectie ook de borsten voorziet van een lift. Dit een zeer precieze ingreep waar een ervaren plastisch chirurg bij kan helpen.

Denk hier niet te gemakkelijk over

Deze ingreep is natuurlijk wel iets om goed over na te denken. Vaak lopen vrouwen hier al langere tijd mee. Een afspraak kan vaak meer duidelijk maken over de ingreep en gekeken worden naar uw uw lichaam om te bekijken of een ingreep mogelijk een oplossing kan bieden. Deze ingreep wordt overigens ook uitgevoerd bij mensen die extreem zwaar waren en nu veel zijn afgevallen. Het overtollige vel kan op deze manier verwijderd worden, door een buikwandcorrectie uit te voeren. Ook in dit soort situaties moet er per geval gekeken worden naar de buik. De plastisch chirurg kan dan een inschatting maken.

dikke buikBij mensen die zijn afgevallen is het ook belangrijk dat het duidelijk is dat de levensstijl van de persoon compleet veranderd is. Misschien heeft u wel eens televisieprogramma’s gezien waarbij deze ingreep ook gedaan wordt, de arts wil er zeker van zijn dat iemand serieus is en niet na de ingreep weer terug valt in oude gewoontes.

Doordat het een zeer precieze ingreep is, en veel kennis voor nodig is, is deze ingreep niet goedkoop. Vaak wordt de ingreep in een kliniek uitgevoerd waar cosmetische ingrepen gedaan worden, in sommige gevallen ook in het ziekenhuis.