Het effect van acupunctuur op je lichaam

Standard

Acupunctuur is een geneeskundige behandeling die nog niet door iedereen breed geaccepteerd wordt. Het is dan ook geen behandeling die onderdeel is van de moderne geneeskunde waar de meeste mensen tegenwoordig gebruik van maken. De behandelingen van acupunctuur Rotterdam zijn onderdeel van de Chinese geneeskunde en deze heeft een geschiedenis van vele duizenden jaren. Indien de behandelingen niet effectief zouden zijn, dan zal de praktijk door de jaren heen toch al lang verdwenen moeten zijn. Van de Westerse kwakzalverij is immers nog maar heel weinig over. De meeste mensen zullen wel weten dat bij acupunctuur naalden in het lichaam worden gestoken. Niet iedereen weet echter wat hiervan het effect op je lichaam is.

Lichaamsenergie in balans brengen

Veel behandelingen uit de Chinese geneeskunde, en ook acupunctuur, is erop gericht om de lichaamsenergie in balans te brengen. Denk aan de bekende woorden Ying en Yang. Dit is de geestelijke en lichamelijke energie die met elkaar in balans moeten zijn. Volgende de Chinese geneeskunde worden alle lichamelijk kwalen veroorzaakt door het uit balans zijn van de energiestromen in het lichaam. Gelukkig zijn er manieren om de energiebalans weer te herstellen. Bijvoorbeeld met behulp van acupunctuurnaalden. Door de naalden op specifieke lichaamsdelen aan te brengen kan slechte energie het lichaam verlaten en kan het evenwicht weer terugkeren. Hierdoor zal je jezelf opnieuw gezond voelen en zulle klachten verdwijnen.

Slechte energie via naalden uit lichaam

Het doel van acupunctuur Rotterdam en Japanse acupunctuur is dus om via naalden slechte energie uit het lichaam te laten stromen. Tijdens het ondergaan van de behandeling is dit ook een effect wat je kunt vaststellen. Na het inbrengen van de naalden beschrijven de meeste patiënten namelijk dat zij een tintelend gevoel ervaren. Het kan ook beschreven worden als de slechte energie die via de naalden uit het lichaam verdwijnt. Een moderne medisch specialist zal misschien zeggen dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor de genoemde energiestromen. Feit is wel dat er vele duizenden mensen zijn die een daadwerkelijk profijt hebben bij de behandelingen. Als je leidt aan een lichamelijk aandoening dan is dit toch eigenlijk het enige effect waar je naar op zoek bent.