Voor welke bedrijven is payrolling interessant?

Standard

payrollJe hebt er vast wel eens van gehoord: Payrolling. Wanneer je gebruik maakt van Payrolling zijn (een deel van) je werknemers niet bij jou in dienst maar bij een Payroll organisatie. Maar voor welke bedrijven is werken met een payroll constructie interessant?

Payrolling

Zoals je net al hebt gelezen is een werknemer met een payrolling contract niet bij jou in dienst. Dat betekent dus ook dat je geen salarisadministratie hoeft bij te houden, geen premies hoeft af te dragen voor ziektekosten, geen contract met een arbodienst hoeft te hebben voor deze werknemer en ook geen arbeidscontract hoeft af te sluiten. En zo zijn er nog veel meer administratieve zaken die een payrolling organisatie voor je uit handen neemt.

Het enige waar je wel verantwoordelijk voor bent is de werving en selectieprocedure van de medewerker, de leiding op de werkvloer en het aanmelden of wijzigen van een opdracht aan de payrolling organisatie.

Personeel inhuren

Het inhuren van personeel via payroll bedrijven is vooral interessant voor bedrijven die zich willen focussen op doorgroeien en in een fase zijn waarin verschillende projecten de aandacht vragen. Door gebruik te maken van payroll kun je het HR gedeelte uitbesteden en heb je daar dus geen omkijken naar. Ook bedrijven zonder P&O afdeling kunnen baat hebben bij Payrolling, omdat de eigenaar kan doen waar hij goed in is, namelijk het runnen van een bedrijf, in plaats van zich te verdiepen in arbeidscontracten en het bijhouden van de salarisadministratie.

Denk je na over het inhuren van personeel via een payrolling constructie, neem dan eens contact op met een Payrol bedrijf bij je in de buurt en bekijk wat zij voor je kunnen betekenen.